Jak se na GDPR připravit?

General Data Protection Regulation

GDPR přináší řadu nových požadavkůTýká se všech, kteří nakládají s osobními údaji

Nařízení GDPR je komplexní závaznou normou, která je nadřazena legislativě ČR. Dotýká se všech způsobů nakládání, zpracování a přenosu osobních údajů a od 25. května 2018 bude orgánem dohledu - Úřadem pro ochranu osobních údajů zahájen dohled nad jejím dodržováním.

Nařízení nově vytváří pro vybrané organizace povinnost jmenovat Pověřence pro ochranu osobních údajů - DPO (Data Protection Officer). Některé organizace si vystačí s externím DPO, ale větší organizace musí vytvořit nové pracovní pozice pro DPO a jeho tým.

Nařízení zpřísňuje pravidla ochrany osobních údajů a zavádí řadu nových povinností, pojmů a zejména sankcí, které začínají platit právě od 25. května 2018. Do tohoto data musí organizace zajistit soulad zpracování osobních dat s tímto nařízením - musí se připravit.

Co je GDPR?Školení GDPR




Jak se na GDPR připravit?Ce je vlastně nutné udělat?

  • Zjistěte, co podle GDPR musíte - viz nařízení EP 2016/679
  • Udělejte inventuru všech osobních údajů (aktiv), které zpracováváte
  • Analyzujte rizika
  • Analyzujte dopady GDPR na Vaši organizaci
  • Naplánujte implementaci GDPR

 

Naše školení Vás seznámí s problematikou nařízení GDPR a jeho dopady na Vaši organizaci. V rámci školení od nás obdržíte jak školící materiály, tak i přehlednou mapu implementace GDPR s praktickou ukázkou analýzy rizik a identifikací dílčích procesů a rozhodnutí, která Vás čekají.

Objasníme Vám kritická místa zavádění GDPR a klíčové oblasti, na které byste se měli ve své organizaci zaměřit.

Pomůžeme Vám s implementací GDPR na míru Vaší organizace. Připravili jsme pro Vás komplexní služby implementace GDPR.

Naše služby GDPR:
  • Seznámíme Vás s dopady GDPR na Vaši organizaci - viz Školení GDPR
  • Vypracujeme úvodní analýzu implementace GDPR
  • Zajistíme řízení projektu implementace GDPR:
  • projektové řízení dle metodiky Prince2®
  • interní metodiku GDPR
  •      - analýzu rizik
  •      - systém hodnocení rizik
  •      - změny procesů ochrany osobních údajů
  • specifikaci opatření
  • změny smluvních ujednání
  • Poskytneme certifikovaného DPO managera
  • Vypracujeme analýzu ICT opatření
  • Zajistíme penetrační testy ICT infrastruktury

Školení GDPR

European Business Enterprise, a.s.
  • Adresa: Masarykovo nám. 14, 251 01 Říčany
  • Email: gdpr@ebe.cz
  • Telefon: +420 323 601 531
  • GSM: +420 739 012 615
Připravíme VásKontaktujte nás, pomůžeme Vám

Naše produkty



Napsali o GDPR

Naši klienti